Sağlığa Faydalı Bilgiler

Maracuja Yağı (Passion Fruit Oil) Nedir, Faydaları Nelerdir, Niçin ve Nasıl Kullanılır?

01.05.2019
179
Maracuja Yağı (Passion Fruit Oil) Nedir, Faydaları Nelerdir, Niçin ve Nasıl  Kullanılır?

Bu yazıda, maracuja yağının faydalarını ve cildinizde ve saçınızda nasıl kullanılacağını öğreneceksiniz. Ayrıca, maracuja yağının faydalarını vurgulayan herhangi bir bilimsel araştırmayı da öğreneceksiniz. Maracuja yağı, tutku meyvesi tohumlarından ( Passiflora edulis ) çıkarılır ve cildiniz ve saçlarınız için birçok yararı vardır. Maracuja yağına ayrıca tutku meyvesi yağı, maracuya yağı, Passiflora yağı veya Passiflora edulis yağı denir.

Maracuja yağının kuru cilt koşullarına iyi geldiği, iltihaplanmayı azalttığı, ince çizgileri düzelttiği ve cildinizi güneşe karşı koruduğu söylenir. Maracuja yağı, serbest yağ asitleri olan linolenik asit içeriği nedeniyle cildinize ve saçınıza yarar sağlar. Maracuja yağı ile ilgili az sayıda çalışma yapılmış olmasına rağmen, birçok araştırma bu yağ asitlerinin iyi cilt ve saç derisi sağlığını desteklediğini göstermektedir. Maracuja yağının faydaları, cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan antioksidanlarından da gelir.

Maracuja Yağı (Passion Fruit Oil) Nedir?

Maracuja yağı, tutku meyvesi tohumlarından ( Passiflora edulis ) elde edilen yağa verilen addır. Araştırmalar, Passiflora edulis tohumu yağının, cildiniz için uygun iki temel yağ asidi içerdiğini göstermiştir. Maracuja yağının cilt yararları hakkındaki diğer çalışmalar, tutku meyvesi tohumlarından basılan yağın, antioksidan içeriği nedeniyle kozmetiklerde önemli bir kullanım alanına sahip olduğunu buldu.

Tutku meyveleri ılık iklimlerde yetişir ve iyileştirici yararları için ödüllendirilir. Tutku meyvesi antioksidanlar, C vitamini ve diğer sağlıklı besinlerle doludur. Bir çalışma, tutku meyve çekirdeği özleri tüketiminin cildiniz için de iyi olduğunu buldu. Bununla birlikte, bu makalede cildinize ve saçınıza tutku meyve yağı uygulamanın faydalarına odaklanacağız.

Maracuja Yağı Nedir?Maracuja yağı, cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olmak için iyi bir yağdır. Soğuk preslenmiş yağ oldukça pahalıdır ve fayda sağlamak için cildinizde sadece biraz kullanmanız gerekir.

Bir çalışma Passiflora edulis yağının antioksidanlar açısından zengin olduğunu buldu. Bunlar cilt dokusundaki DNA hasarını önlemeye yardımcı olan serbest radikal temizleyicilerdir. Araştırmalar, topikal antioksidanların cildi fotoya karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Bu, ultraviyole radyasyona uzun süre maruz kalmanın neden olduğu cildin erken yaşlanmasıdır. Cildinizi iyi nemlendirmek için de maracuja yağını kullanabilirsiniz. Tutku meyvesinden çıkarılan tohum yağı, cildinizdeki nemi hapsetmeye yardımcı olan mükemmel yumuşatıcı özelliklere sahiptir.

Maracuja Yağının Faydaları ve Kullanımı

Maracuja yağını düzenli cilt bakım rutininizin bir parçası olarak kullanmanın birçok nedenine daha detaylı bakalım.

Maracuja Yağı Kuru Ciltler İçin İyidir:Cildinizde maracuja yağı kullanmak, cildinizi nemli ve iyi nemlendirilmiş tutmanıza yardımcı olur. Maracuja yağının kuru cilt şartlarına faydalı olmasının nedeni yüksek seviyede linoleik asit ve oleik asit içermesidir. Çalışmalar, linoleik asit içeren nemlendiricilerin uygulanmasının kuru cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Bazı insanlar maracuja yağına karşı hassastır ve bu nedenle ilk önce cilt düzeltme testi yapmak iyi bir fikirdir. Eğer reaksiyonunuz yoksa kuru cildi yatıştırmak ve nemlendirmek için maracuja yağı kullanabilirsiniz. Tarte maracuja yağı, tutku meyvesi yağının en popüler markalarından biridir. İnsanlar bu yağın cildinize hızla emildiğini ve yağlı hissetmediğini iddia ediyor. Maracuja yağı tüm cilt tipleri için uygun olmalıdır.

Maracuja yağını cilt nemlendirici olarak kullanmak için, avucunuza birkaç damla koyun ve yağı cildin kuru lekelerine hafifçe ovalayın. Daha geniş bir cilt alanını nemlendirmeniz gerekiyorsa, tutku meyvesi yağını tercih ettiğiniz taşıyıcı yağ ile karıştırabilirsiniz. Örneğin, 4 damla maracuja yağını bir tatlı kaşığı tatlı badem yağıyla karıştırabilir ve kuru cilde beslemek ve yatıştırmak için uygulayabilirsiniz.

Cildinizin durumunu iyileştirmek için sevdiğiniz nemlendiriciye birkaç damla nemlendirici maracuja yağı koyabilirsiniz. Cildin kuru kalmasına neyin neden olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinin ve cildin sağlıklı ve nemli kalmasına yardımcı olacak daha fazla ev ilaçları bulun.

Maracuja Yağı, Egzama, Sedef ve Deri Yanmalarını Tedavi Edebilir:Maracuja yağının kullanılması, egzama veya sedef hastalığı gibi iltihaplı cilt rahatsızlığınız varsa cildinize yardımcı olabilir. Maracuja yağı gibi linoleik asitte yüksek yağların atopik dermatit (egzama) tedavisinde yararlı olabileceğini gösteren bazı kanıtlar vardır. Linoleik asit cilt bariyerini iyileştirmeye ve dermatit ciddiyetini azaltmaya yardımcı olur.

Kuru lapa ciltte kaşıntılı yamaların giderilmesine yardımcı olmak için Passiflora edulis tohumu yağı, dermatit tedavisinde kanıtlanmış bir etkiye sahip diğer yağlarla birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, Dermatitis dergisi hindistan cevizi yağının dermatit tedavisinde etkili bir yumuşatıcı olduğunu bildirdi. Hindistan cevizi yağının antibakteriyel etkisi de ikincil cilt enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı bir çorba kaşığı ile birkaç damla maracuja yağı karıştırın. Egzama veya sedef hastalığının neden olduğu tahriş olmuş cildi yatıştırmak için günde 3 kez ev ilaçları uygulayın.

Maracuja Yağı İnce Çizgileri ve Kırışıklıkları Azaltmaya Yardımcı Olabilir:Yüzünüze maracuja yağı uygulamak, gözle görülebilir yaşlanma belirtilerinin bir kısmını önlemeye yardımcı olabilir. Tutku meyvesinden basılan yağın ince çizgilere yardımcı olabileceğine dair dolaylı kanıtlar vardır. Araştırmalar, maracuja yağının cilt sağlığı için gerekli olan iyi bir antioksidan kaynağı olduğunu göstermiştir.

Araştırmalar ayrıca tutku meyve yağının E vitamini aktivitesine sahip olan tokoferol içerdiğini buldu. Bazı çalışmalar, E vitamininin cildi hasardan ve fotoğraflamanın etkilerinden korunmasında yardımcı olduğunu göstermektedir.

İnce çizgileri düzeltmek için, gözlerinizin altındaki cilde bir veya iki damla maracuja yağı uygulayın. Yaşlanma belirtilerini önlemek için düzenli olarak günde 2-3 kez kullanın. Tüm yüz için avuç içi maracuja yağının birkaç damlasını koyun ve cildinize nazikçe sürün.

Bazı insanlar, jojoba yağı, kuşburnu yağı veya argan yağı gibi yüz nemlendiricileri olarak kullanılabilecek taşıyıcı yağlara bir miktar damla maracuja yağı eklemeyi sever. Favori karışımınızı bulmak için farklı karışımları denemeyi deneyin. Ayrıca karışıma, kırışıklıklar ile doğal olarak mücadele etmek için iyi olan birkaç damla uçucu yağ da ekleyebilirsiniz. Cildinizin durumunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek ve ince çizgilerin erken görünmesini engelleyebilecek gıdalar olduğunu biliyor muydunuz?

Maracuja (Tutku meyvesi) Yağı Cildi Güneş Zararlarından Korur:Maracuja yağı antioksidan içerdiğinden, güneşin neden olduğu cilt hücrelerine DNA hasarını önlemek için kullanmak iyi bir yağdır. maracuja yağının cildiniz için sahip olduğu bazı korumalar beta-karoten bakımından zengindir. Araştırmalar bu yağın, karotenoidler, polifenoller ve tokoferol içerdiğinden antioksidan aktiviteye sahip olduğunu göstermiştir. Bunlar cilt sağlığı üzerinde olumlu etkisi olan antioksidanlardır.

Araştırmalar, beta-karotenin cildi güneş ışığının zararlı etkilerinden korumak için önemli bir unsur olduğunu buldu. Bir çalışma beta-karoten içeren topikal tedavilerin uygulanmasının cilt üzerinde güneş ışınlarına karşı koruyucu bir etkisi olabileceğini buldu. B-karoten, cilt hücrelerine zarar veren serbest radikallerin önlenmesine yardımcı olmuştur. Amerikan Dermatoloji Akademisi, kırışıklıklar, gevşek cilt, örümcek damarlar veya yaşlılık lekelerinin, güneşte zarar görmüş cilt belirtileri olduğunu bildirmektedir. Tabii ki, UVA veya UVB radyasyonunun neden olduğu cilt hasarını önlemek için yüksek SPF’li güneşten koruyucu uygulamak önemlidir.

Cildinizin sağlığını iyileştirmeye yardımcı olmak için, doğrudan yüzünüze birkaç damla tutku meyvesi yağı uygulayın. Veya bir çorba kaşığı jojoba ya da diğer taşıyıcı yağlara 3 ya da 4 damla maracuja yağı ilave edebilirsiniz. Maracuja ilacını, cildinizin durumunu iyileştirmek için sabah ve gece yüzünüze, boynunuza ve ellerinizin arkasına uygulayın. Cildiniz güneşte yanarsa, güneş yanığını hızlı bir şekilde iyileştirmek için en iyi doğal ilaçları bulun.

Sivilce İçin Maracuja Yağı:Maracuja yağı, sivilce döküntüleri gibi yağlı ciltlerle ilgili sorunları tedavi etmek ve sivilceleri temizlemek için iyi bir yağdır. Maracuja’nın iyi bir akne karşıtı yağ olduğu yönündeki kanıtları destekleyen bir araştırma yoktur. Bazı insanlar akne eğilimli cilde düzenli olarak maracuja yağı uygulamanın sebum üretimini azaltmaya ve kopmaları azaltmaya yardımcı olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, maracuja yağının diğer insanlarda akne kırılmalarına neden olma eğiliminde olduğu görülmektedir.

Sivilce için maracuja yağı kullanmak, önce küçük bir alanda denemek en iyisidir. Bu, tohum yağının sivilceyi durdurmada cildinize herhangi bir yararı olup olmadığını görmenize yardımcı olacaktır. Sivilce için maracuja yağı kullanmanın en iyi yolu birkaç damla çay ağacı yağı eklemektir. Araştırmalar, çay ağacı yağının antibakteriyel bir etkiye sahip olduğunu ve cildin kızarıklığını azalttığını göstermiştir. Bir çalışma çay ağacı yağının sivilcelerden kurtulmada plasebodan 3,5 kat daha iyi olduğunu gösterdi.

Akne tedavisi olarak kullanmak için bir çay kaşığı maracuja yağı ilavesine 2-3 damla çay ağacı yağı ekleyin. Akneye eğilimli cildinize günde 2 kez az miktarda uygulayın; bu cildinizdeki sivilcelerin sayısını azaltabilir.

Saç Derinize ve Saçınıza Maracuja Yağı:Saç derinizde maracuja yağı kullanmanın kaşınmayı, lapa lapa cildi tedavi etmeye ve hatta saç büyümesini artırmaya yardımcı olabileceği iddia ediliyor. Birçok çalışma iyi antioksidan potansiyelini vurgulasa da, maracuja yağının iyi kafa derisi sağlığını nasıl desteklediğine dair bir çalışma yoktur.

Saçlarınız için maracuja yağı kullanmayı denemek istiyorsanız, avucunuza birkaç damla koyun ve yağı saç derinize masaj yapın. 10 dakika boyunca saç köklerine nüfuz etmesi için yağı bırakın, ardından her zamanki gibi saçınızı yıkayın. Bölünmüş uçlu kuru saçlara sahipseniz, saçınızı duş aldıktan ve havluyla kuruttuktan sonra saçınızın ucuna birkaç damla maracuja yağı sürün.

Maracuja yağının saç büyümesi için iyi bir yolu, onu diğer doğal saç artırıcı ilaçlarla kullanmaktır. Örneğin, Hint yağı, biberiye esansiyel yağı ve nane yağı saç büyümesini teşvik etmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

1 yemek kaşığı birleştirerek bir maracuja yağı saç maskesi yapın. Hint yağı, 1 yemek kaşığı avokado yağı, 3-4 damla biberiye veya nane yağı ve birkaç damla maracuja yağı. Ev yapımı saç maskesini saç derinize masaj yapın ve yıkamadan önce 2 saat bekletin. En iyi sonuçlar için haftada 2 kez tekrarlayın.

Maracuja yağını saçınızda kullanmanın bir başka yolu da kepeklerden kurtulmak için antifungal çay ağacı yağı ile karıştırmaktır. 4 damla çay ağacı yağı ve birkaç damla maracuja yağı ile bir çorba kaşığı hindistancevizi yağı karıştırın. Tutku meyvesi yağı ilacını saç derinize uygulayın, 30 dakika bekletin, sonra en sevdiğiniz şampuanla durulayın. Doğal kepek kurtulmak için haftada 3 kez tekrarlayın. Saçınızın durumunu ve görünümünü iyileştirmek için kullanabileceğiniz daha birçok doğal saç maskesi tarifleri vardır.

Önlemler

Deri sağlığını iyileştirmek için maracuja yağının topikal kullanımı ile ilgili çok az çalışma olduğundan, rapor edilen herhangi bir yan etkisi yoktur. Maracuja yağı da dahil olmak üzere cildinizde herhangi bir yağ kullanıldığında, küçük bir cilt testi yaması yapmanız her zaman tavsiye edilir. Cildinize bir damla maracuja yağı sürün ve bir veya iki gün içinde herhangi bir ters reaksiyon olup olmadığını görün.

Cildinizle veya saçınızla ilgili sorunları denemek ve gidermek için maracuja yağı kullanıyorsanız, cildinizi ve saç derinizi içeriden beslemek için sağlıklı bir diyetin tadını çıkarmak önemlidir. Sağlıklı cilt ve saçlar için ihtiyacınız olan en iyi vitaminleri öğrenin.

Maracuja Yağı Nereden Alabilirim?

Çoğu insan için, maracuja yağı bulmak için en kolay yer gibi çevrimiçi mağazalardır. Maracuja yağı ürünlerini aramak için Tarte maracuja yağı, Passiflora yağı, tutku tohumu yağı veya tutku meyvesi yağı arayabilirsiniz.

Birçok sağlık deposu ve doğal yiyecek deposu da cilt ve saç kullanımı için kaliteli saf organik maracuja yağı stoklamaktadır.

BENZER YAZILAR

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.